Soda bikarbona

Soda bikarbona

(natrij bikarbonat) je prirodna tvar koja alkalizira naše tijelo. Medicini je poznata činjenica da je zakiseljeno tijelo odlično stanište za razmnožavanje bakterija, gljivica i toksina koji su glavni uzročnici gotovo svih bolesti od kojih patimo. Uzroci zakiseljenosti tijela su prehrana koja se sastoji od voća i povrća koje je tretirano kemikalijama, gotovi ili polugotovi proizvodi koji su tretirani aditivima, konzervansima, meso koje je većim dijelom dobiveno od životinja koje se hrane na umjetan način,… Ništa manje štetne nisu ni naše prehrambene i životne navike. No, nije sve tako crno, postoji vrlo jednostavan i jeftin način kako možemo bitno smanjiti posljedice suvremenog načina života i doprinijeti općem zdravlju, a tako i zdravlju kose i vlasišta.

 

Kako djeluju soda bikarbona i jabučni ocat ili sok od limuna?

Svakodnevnim pijenjem soda bikarbone i jabučnog octa 1-2x dnevno postupno se neutralizira kiseli pH u tijelu i uspostavlja optimalna lužnatost u kojoj bakterije, gljivice, kvasci i toksini ne mogu preživjeti niti se razmnožavati.

 

Zašto se pije soda bikarbona u kombinaciji sa jabučnim octom ili sokom od limuna?

Dobivena tekućina ima približno sličan pH kao naše tijelo i stoga ne opterećuje želudac i probavne organe. Prednost bih ipak dala jabučnom octu. Jabučni ocat u sastavu ima 19 od 22 važna minerala za rast, obnavljanje i održavanje organizma: kalij, natrij, magnezij, kalcij, bor, fosfor, sumpor, željezo, fluor, vitamine  C, E, A, B1, B2, B6, beta-karoten, bioflavonoide, pektin, jabučnu i octenu kiselinu. Pri kupnji odaberite ekološki,nefiltrirani, nepasterizirani jabučni ocat, koji sadrži žive tvari i enzime.

 

Koliko dugo se smije piti soda bikarbona i jabučni ocat?

Prema literaturi koktel se pije 4-6 mjeseci, a potom slijedi pauza 2-4 mjeseca.

 

Kako pripremiti koktel?

Dvije jušne žlice jabučnog octa (cca 20 ml) ili ista količina svježe iscijeđenog limunovog soka se pomiješa sa pola čajne žličice sode. Pričekati da zapjeni i nakon što prestane pjeniti dodati 1-1,5 dcl vode i popiti. Poželjno je dodati jednu kavenu žličicu meda.

Kod nekih bolesti nije preporučljivo piti sodabikarbonu i jabučni ocat, pa se svakako najprije posavjetujte sa liječnikom ili ljekarnikom.

 

Pročitajte i o dobrobiti svetog trojstva za vaše zdravlje i zdravu kosu.

Share this post