Česta pitanja

Odgovor na ovo pitanje svatko pronalazi sam za sebe. Možda upravo perete kosu sa šamponom koji ne odgovara Vašoj kosi. Naša preporuka je da prva 3 mjeseca napravite tretman samo sa Durgom. Tek kad postanete zadovoljni postignutim rezultatima isprobavajte varijante sa drugim šamponima.
Malena Natali ima dvije i pol godine i naša je najmlađa „klijentica“. Pere kosu sa Durgom šest mjeseci. Natali ima tanku plavu kosicu koja je u posljednih šest mjeseci narasla i zgusnula se više nego u prve dvije godine života. Nećemo to pripisati djelovanju Durge  jer je za očekivati da djeci u toj dobi dođe period naglog rasta kosice. Ali iz ovog primjera je očito da Durga dobro podržava taj proces. U sastavu šampona između ostalih biljnih supstanci su i eterična ulja. Djeca i odrasle osobe koja su alergične na sastojke linalool i limonene ne smiju koristiti DURGA®SILVER šampon. Do sad u svih sedam godina samo je jedna osoba imala alergijsku reakciju.
Normalizira se lučenje sebuma – u prva 3 tjedna pranja kose osjete se prvi rezultati smanjivanja iritacije vlasišta. Nakon 3-4 mjeseca uporabe DURGA®SILVER šampona dolazi do povlačenja simptoma bolesti vlasišta. Nastavkom tretmana postiže se iscjeljenje vlasišta. Za više informacija pročitajte Upute za uporabu.
Pojačano nicanje nove kose postiže se već s prvom bočicom šampona. Daljnjim tretmanom znatno se povećava rast nove kose. Klijenti koji imaju prorijeđenu kosu najbrže vide rezultate rasta nove kose, bez obzira na starosnu dob. Durga daje kosi volumen i uz vidljiv rast nove kose u prvih 3 mjececa, doslovno oživljava kosu koja je u puno slučajeva bila tanka, krhka, bez života i sjaja. Kod klijenata koji su imali potpuno ogoljela područja i koriste Durgu godninu dana ili više, vidi se kontinuirano nicanje novih vlasi i zatvaranja ogoljelog djela vlasišta. Durga nije čudotvorna, morate znati da svaki korijen kose u svom životnom vijeku ima oko 20-tak vlasi koje može „proizvesti“. Zbog toga je bitno što ranije, čim se primjeti dugotrajno pojačano ispadanje kose poduzimati sve da se ispadanje zaustavi. Durga zaustavlja ispadanje kose već u prvih mijesec dana uporabe. Ako se neredovito i neadekvatno hranite možete paralelno uzimati kompleks vitamina i minerala za jačanje kose. Durga pokreće mikrocirkulaciju pa će hranjivi elementi lakše doprijeti do korjena kose.
Premda se često kroz medije piše da nije zdravo često prati kosu, ostaje nedefinirano zašto takva preporuka. Tržište je preplavljeno proizvodima niske kvalitete (koji često imaju paprene cijene) i naravno da činite manju štetu kad takve proizvode upotrebljavate što rjeđe. Kod takvih proizvoda, u periodu između pranja kose, vlasište se doslovno mora oporaviti od agresivnog djelovanja šampona. Njačešće klijenti imaju iskustva sa zatezanjem i suhoćom kože glave popraćeno perutanjem. Već s prvom upotrebom Durge vrati se elastičnost kože, nestane zatezanja, suhoće i perutanja. Durga njeguje kosu i kožu glave. Da li kosu prati svaki dan ili rijeđe? Sa Durgom se kosa može prati svaki dan jer u svom sastavu sadrži samo prirodne sastojke koji njeguju kosu i vlasište. Imamo puno klijenata koji svakodnevno koriste Durgu – sportaši, rekreativaci, poslovni ljudi. Većina klijenata koji su imali masnu kosu morali su je prati i nekoliko puta tjedno. Durga normalizira lučenje sebuma i tako produžuje intrvele pranja kose za nekoliko dana. Naprimer, osoba je prije prala kosu svaka dva dana, a već nakon manje od mjesec dana pranja kose sa Durgom interval se produži za 2-3 dana. Imamo puno klijenata koji zbog iritacija od peruti, seboreje, psorijaze svaki put kad su prali kosu doslovno ludili od peckanja, iritacija i zatezanja vlasišta. Već s prvim pranjem kose sa Durgom, na nežan i prirodan način, nestaju peckanje, iritacije i zatezanje kože glave. Daljnijm tretmanom u roku od 3 mjeseca povuku se simptomi bolesti vlasišta. Najčešće se javljaju klijenti koji imaju više povezanih problema: opadanje kose, masne kose, suhe kose, bolesti vlasišta…Kod njih se najljepše vide poboljšanja i uspostavljanja balansa zdrave kose i kože glave. Durga djeluje za sve navedene probleme, paralelno se povlače simptomi bolesti vlasišta i započinje rast nove kose.
Šampon DURGA®SILVER – odličan je za redovitu uporabu također i za zdravu kosu i vlasiše. Namjenjen je svima koji žele sebi podariti vrhunsku njegu kose i vlasišta. Na vrlo nježan način, koji nema štetnih posljedica, vraća prirodnu ravnotežu zdravog vlasišta i kose. Šampon je učinkovit u svim dobnim skupinama, od tinejđera do zrele dobi. Imamo klijente koji imaju bujnu kosu i zdravo vlasište i kosu peru sa Durgom već dugi niz godina. Nijh je privukla i zadržala kvaliteta prirodnih sasojaka koji njeguju kosu i vlasište. DURGA®SILVER – prirodni šampon s Ayurvedskim biljkama namjenjen je: – ženama i muškarcima koji vole sebi podariti kvalitetnu njegu kose prirodnim proizvodom. – ženama i muškarcima svih dobnih skupina koji imaju ispadanje kose i/ili bolesti vlasišta.
Sastav prirodnih aktivnih supstanci šampona DURGA®SILVER djeluju preventivno i kurativno. Imamo klijenata koji kosu peru sa Durgom sedam godina. Ovo su nihovi razlozi zašto koriste Durgu: osjećaj čiste kose traje duže, kosa ima sjaj, kosa je podatna za oblikovanje, nisu potrebni učvrščivači (gel,pjena) za oblikovanje frizure… Puno njih tvrdi da im tek sa Durgom kosa ima puni volumen i potencijal. Dugogodišnje pranje kose sa Durgom pomaže stvotiti i potom održavati prirodnu ravnotežu zdrave kose i vlasišta.