O meni

Kako je nastao DURGA®SILVER – prirodni šampon s Ayurvedskim biljkama

Put prema prirodnom načinu života i ozdravljenja započeo je u mojoj 15. godini života, nakon preboljene autoimune bolesti. Sve je izgledalo kao završena priča, ali samo je tako izgledalo.

Moj imunološki sistem je godinama nakon preboljelog šarlaha nastavio proizvoditi anti-tijela na streptokoke. Ta funkcija imuniteta je normalna za vrijeme bolesti, ali ako se nastavi i poslije bolesti, anti-tijela AST-a talože se u bubrezima, srcu, zglobovima i ostalim unutarnjim organima. U vrlo kratkom vremenu počele su se manifestirati tegobe, zadržavanje tekućine u tijelu, aritmije i upale zglobova. Slijedećih osam godina nebrojeno puta odlazim na specjalističke preglede i bezuspješne preglede da se otkrije žarište upale u mom tijelu koje izaziva sve veće probleme na mom zdravlju. Svih osam godina primam injekcije koje koliko-toliko drže pod kontrolom veliki broj jedinica AST-a.

Već u 16. godini znala sam sve o svojoj bolesti.

Po nalazima i riječima specijalista „morala“ sam se pomiriti sa sudbinom da će sve tegobe koje imam s godinama postati sve teže i da ću do kraja života imati sve teža oštećenja unutarnjih organa i cijeli život biti na lijekovima i injekcijama. Nisam se htjela pomiriti s takvim prognozama i započela sam istraživati prirodne metode liječenja. Godinama sam radila na promjeni prehrane i koristila razne biljne pripravke. AST je i dalje divljao.

Prvi veliki pomak dogodio se u 23. godini života. AST se u roku mjesec dana spustio u granice normale. Kako se desilo čudo, duboko je, i intimno iskustvo koje još nisam odlučila javno podijeliti. Zaustavilo se daljnje oštećivanje bubrega, srca i zglobova ali šteta koja je bila prouzročena nije nestala. Ostale su sve tegobe koje sam imala u proteklih osam godina. Nastavila sam tražiti ozdravljenje isključivo na prirodan način. U vrijeme dok je AST bio u disbalansu primala sam injekcije estekcilina, a sve druge terapije lijekovima redovito sam odbijala.

Ovo nikome ne savjetujem da napravi, svatko treba donositi odluke za sebe. Moja odluka je bila da dam sve od sebe da prirodnim načinom liječenja vratim zdravlje. Godinama sam čitala, educirala se i primjenjivala stečeno znanje koje je rezultiralo potpunim ozdravljenjem. Moja upornost se isplatila. Već dugi niz godina sam zdrava i imam više energije nego u ranijim periodima života.

Strast prema prirodnom načinu života je postala i ostala moja svakodnevica. Nema garancije da će me zdravlje pratiti do kraja života, ali sada znam, ako se pojavi bolest, to je signal kojim tijelo šalje informaciju da postoje još neke životne navike koje mi štete i treba ih mijenjati.

Prije desetak godina pojavio se novi izazov. Moj sin u pubertetu dobiva jaki dermatitis na vlasištu.

Krenula je terapija medicinskim šamponima i kremama koja nisu donijela željeni učinak. Poslužila sam se stečenim znanjem i započela izrađivati prirodne pripravke koje je Nicolas koristio. Mnogi pripravci koje sam napravila imali su mali ili nikakav učinak. Koristio je pripravke redovito i disciplinirano i po nekoliko mjeseci bez većih rezultata. Moja želja da pomognem sinu bila je motiv da se dalje nastavim educirati u prirodnom načinu ozdravljenja.

Nakon četiri godine i puno bezuspješnih pokušaja napravila sam pripravak – biljni šampon koji je već sa prvim pranjima kose osjetno smanjio iritaciju vlasišta. U slijedeća tri mjeseca pranja kose s mojim pripravkom – biljnim šamponom, na vlasištu sina u potpunosti su nestala sva žarišta i nakon dugi niz godina, Nicolas je imao potpuno zdravu kožu vlasišta. Bila sam jako sretna što sam pomogla svom sinu. Potaknuta dobrim rezultatima počela sam izrađivati biljni šampon (u počecima još nije dobio ime DURGA®SILVER). Prvi „testeri“ za šampon bili su prijatelji i poznanici koji su imali razne probleme na vlasištu. U toj fazi još mi nije bilo poznato kakve rezultate mogu očekivati, pomoglo je Nicolasu, ali nisam znala hoće li djelovati i na drugim ljudima. Vrlo brzo počele su stizati povratne informacije o učinkovitosti šampona. Informacije su nadmašile sva moja očekivanja.

Biljni šampon (DURGA®SILVER) pokazao je učinkovitost kod raznih oblika ekcema, dermatitisa, psorijaze i kao najveće iznenađenje, pokazao je učinak kod rasta nove kose.

Učinak šampona je bio velik i zadovoljstvo korisnika me potaklo da proširim testiranje na veći krug korisnika. Uslijedilo je četverogodišnje testiranje. Biljni šampon (DURGA®SILVER) je na velikom broju korisnika potvrdio svoju učinkovitost i djelotvornost kod navedenih problema. Odluka o stavljanju svog proizvoda na tržište je bila logičan slijed događaja. Započela sam proceduru stavljanja proizvoda na tržište i zaštitu branda pri Zavodu za intelektualno vlasništvo RH. Za svoju učinkovitost i djelotvornost, na sajmovima inovacija, DURGA®SILVER – prirodni šampon s Ayurvedskim biljkama više puta u Hrvatskoj i inozemstvu osvaja nagrade.