Genetika i ispadanje kose

Ispada li kosa zbog genetskih i nasljednih faktora?

Ispravan odgovor je i da i ne. Nasljeđujemo predispozicije za aktiviranje određenih gena. Gene aktiviramo naslijeđenim misaonim obrascima i usvojenim (u ovom slučaju) krivim životnim navikama.

Misli i obrasci ponašanja mogu se mijenjati. Uvođenjem novih navika zdrave prehrane i obraćanja pozornosti kakve su naše misli, o čemu veći dio budnog vremena razmišljamo, možemo kreirati u potpunosti drugačiji tijek života u sadašnjosti i budućnosti.

 

Kakvu vezu imaju geni s ispadanjem kose, bolestima vlasišta i s većinom drugih bolesti?

Često čujem rečenicu: „Ispada mi kosa, jer je mom tati, baki, stricu, ujaku… – ispadala kosa“. “To je u genima naše familije. To je tako. TOČKA. Tko sam ja da se borim protiv genetike? Gubljenje vremena, uzalud.” Kad i u školi učimo da geni naših roditelja i predaka određuju naše zdravlje i navike. Ovo uvjerenje je ušlo u našu svijest i mi smo je prihvatili kao istinu.

Genetika i ispadanje kose ne moraju imati zajedničke veze! DURGA®SILVER – Prirodni šampon protiv opadanja kose

 

Što kontrolira naše reakcije koje stižu iz okoline?

Kako ćemo reagirati na određenu situaciju, ovisi o našem mišljenju prema određenoj situaciji. Svakog trenutka naš mozak se bavi mislima i stvara zaključke na temelju ranije doživljenih iskustava. Često su to iskustva iz obitelji, škole, fakulteta, od prijatelja i slično. Tuđa iskustva usvajamo i postaju naša uvjerenja, počinjemo ih doživljavati kao vlastita. Tako stvaramo „vlastito“ mišljenje.

Jeste li se ikad zapitali na čemu počiva uvjerenje, naprimjer o genima? Učili smo to u školi i stvorili smo uvjerenje da je to istina. Što bi se promjerilo da se jedne večeri na Dnevniku objavi vijest da su znanstvenici pronašli dokaz da nismo predodređeni genetskom nasljeđu kao što su nas učili u školi? Novo otkriće znanstvenika je da mi našim mislima aktiviramo gene. Bismo li tada više pazili o čemu razmišljamo? Apsolutno DA. Neznanje ne spašava, jer zakoni prirode djeluju na nas bili ih mi svjesni ili ne. I sad kad smo postali svjesni nove istine možemo započeti mijenjati uvjerenje da smo nemoćni.

Zdravom prehranom stanice tijela dobivaju kvalitetne hranjive elemente. Na tjelesnom nivou ozdravljuju funkcije tijela i organi. Na suptilnom nivou dešava se pojednostavljeno rečeno prepravka na genu sa lošim genetskim materijalom. U sadašnjosti popravlja se zdravstveno stanje i prevencija na lošim genima, koji bi u budućnosti izazvali neko oboljenje. Samo tom promjenom možete imati sasvim drukčiji život u budućnosti, izbjeći bolesti koje bi se aktivirale sa starim navikama prehrane.

Misao. Nevidljiva, a tako moćna, zaslužuje zasebnu temu.

Uvođenjem zdravih životnih navika popravljate svoje zdravlje. Vaša djeca uče od vas i usvajaju zdrave navike. SVE JE POVEZANO. Radeći dobro sebi, svi imaju dobrobiti.

Moćni smo, a istodobno ograničeni zbog uvjerenja da to nismo. Nismo pod kontrolom gena već smo pod kontrolom naše PERCEPCIJE. Promjenom percepcije mijenjamo tijek života, kreiramo novu realnost.

Većina uzroka bolesti vlasišta i ispadanje kose nastaju kao poremećaji u tijelu a manifestiraju se na kosi i vlasištu. Zdravom prehranom, iznutra i korištenjem DURGA®SILVER – prirodnog šampona s Ayurvedskim biljkama, izvana, postižu se najbolji rezultati. Prirodni šampon protiv opadanja kose!

 

 

Odvojite dva sata i na Youtube-u pogledajte što službena medicina ne priznaje. Njegov rad nije otkriće. Bruce Lipton je kao znanstvenik imao priliku svojim radom u niz znanstvenih pokusa potvrditi znanja stara 5.000 godina iz Veda i Ayurvede.

Share this post