Magnezij klorid

Magnezij klorid

Mineral magnezija koji naš metabolizam pretvara u sve druge magnezijeve spojeve. Stoga direktno uzimanje otopine magnezij klorida u vodi predstavlja najbolji oblik unosa magnezija. Magnezij klorid možemo koristiti na dva načina, oralno ili putem kože. Drugi način je efikasniji i ima nekoliko prednosti. Prva i najvažnija je da se nanošenjem otopine magnezij klorida na kožu u potpunosti zaobilazi probavni sustav i time omogućuje znatno bolja iskoristivost magnezija za organizam. Druga prednost je vrlo brz, efikasan i ugodan unos magnezija iz otopine u krvotok. Treća prednost je dodatno pozitivno lokalno djelovanje magnezij klorida na mjesta nanošenja: koljena, zglobove, kralježnicu i sva ostala bolna mjesta na tijelu.

 

Za idealnu apsorpciju magnezij klorida oralnim putem potrebni su nam zdrav metabolizam i idealno zdravi bubrezi – što je nažalost vrlo rijedak slučaj. Svaka pojedina stanica ljudskog tijela zahtijeva dovoljno magnezija jer u suprotnom propada. Zdrava kosa, kosti i zubi, uravnoteženi hormoni, zdrav živčani i kardiovaskularni sustav, dobro funkcioniranje detoksikacijskih puteva i još puno toga ovisi o dovoljnoj količini magnezija u stanicama.

 

Magnezij je nužan pri neutralizaciji otrovnih tvari, prekomjerno kiselih uvjeta koji se pojavljuju u tijelu te u zaštiti od teških metala. Igra životno važnu ulogu u zaštiti tijela od sveprisutnih kemikalija koje je stvorio čovjek. Kada naše tijelo obiluje magnezijem, koji je u ravnoteži u odnosu na zalihe ostalih minerala, zaštićeni smo od taloženja toksina u tijelu koji posljedično uzrokuju bolesti vlasišta kao što su perut, dermatitisi, ispadanje kose, psorijaza,….

 

Priprema magnezij klorida za primjenu putem kože:

  1. 100 ml vode
  2. 100 g magnezij klorida
  3. Plastična ili staklena bočica sa raspršivačem

Zakuhati 100 ml vode do vrenja, maknuti sa štednjaka i pustiti 1-2 minute da se malo ohladi. U staklenu ili plastičnu posudu staviti 100 g magnezij klorida i preliti vrućom vodom, promiješati dok se kristali ne otope. Kada se otopina ohladi, preliti je u bočicu sa raspršivačem i najvažnije….po mogućnosti koristiti svakodnevno, može i više puta dnevno.

 

Priprema magnezij klorida za oralnu uporabu:

  1. 33 g magnezij klorida
  2. 1 litra vode
  3. Staklena boca

Zakuhati vodu do vrenja, maknuti sa štednjaka i pustiti 1-2 minute da se malo ohladi. U staklenoj ili plastičnoj posudi odvagati 33 g magnezij klorida i preliti ga vrućom vodom. Promiješati da se kristali magnezij klorida otope. Kada se tekućina ohladi, preliti u staklenu bocu. Piti 20 ml (0,2 dcl) ujutro. Otopinu je najbolje promiješati sa 1 dcl čaja ili voćnog soka da ublaži okus magnezij klorida.

 

Moja iskustva u primjeni magnezij klorida:

Koristim ga dvije godine sa kraćim prekidima. Najčešće ga koristim navečer za masažu cijeloga tijela i pustim ga na koži do jutarnjeg tuširanja. Ispočetka je na koži prisutan osjećaj peckanja (potiče cirkulaciju) i na koži ostane osjećaj kao nakon kupanja u moru. Koža postaje baršunasta, mišići su kompaktniji i povećava se pokretljivost zglobova . Ove informacije koristite kao nit vodilju, ali prije primjene magnezij klorida svakako se najprije dodatno informirajte i konzultirajte sa liječnikom ili farmaceutom.

Share this post